maanantai 15. heinäkuuta 2013

Virkattu pyöreä matto

Mulla on pitkään roikkunu kaapissa aika paksua trikookudetta, jonka tuotosyritykset olivat liian tönkköjä ja menivät pian aloittamisen jälkeen purkuun. Päätin sitten puolittaa kuteen, jotta siitä saataisiin jonkinlainen matto lattiaan. Oli ehdottomasti vaivan arvoinen homma. 
Seuraava haaste oli mattomallin valinta. Pitkän pyörittelyn jälkeen päädyin Novintan sivuilta löytyneeseen ohjeeseen. Hieman jouduin ohjetta soveltamaan pienemmäksi, koska matto tuli meidän pienempään vessaan. Malli oli kyllä todella ihana ja nopeatekoinen. Eilen illalla työn aloitin ja leffan verran sitä koukutin ja tänään tunteroisen verran lattialle istahdin ulkoreunoja vääntämään. Lopullinen halkaisija oli vähän reilu 70 senttiä.
Harmaa väri oli kyllä hyvä meidän vessaan, koska samainen sävy löytyy kaakeleista sekä seinäkuviosta. Ostaessani kudetta en edes ollut ajatellut asiaa sen tarkemmin, mutta ihana, että saatiin kude matoksi ja matto sopivaan soppiin. 
Nyt tuli kova polte alkaa tekemään mattoa myös meidän olkkariin. Niiden tekeminen on vain niin ihanaa, kun työn eteneminen näkyy hetkessä. Kokoa tulisi reilusti enemmän, joten täytynee alkaa miettiin, että josko ontelokude olisi kuitenkin parempi ratkaisu sellaiseen, ettei matto tulisi liian raskaaksi. Kilohinnat vain tuppaa noissa ontelokuteissa nousemaan huomattavasti trikookuteita korkeammiksi.

3 kommenttia:

 1. Hieno matto! Jos et ole vielä hankkinut olkkarin mattoosi ontelokudetta, niin suosittelen harkitsemaan vielä. Ostin Kauhavan Kangas-Aitan Lilli -ontelokudetta ja virkkasin siitä halkaisijaltaan n. 130 cm maton. Ensinnäkin ontelokude on todella nihkeetä virkata, enkä ole ollenkaan tyytyväinen mattoon, sillä se on tosi raskas ja aivan liian paksu. Ja kude oli sikamaisen kallista. Olen aikeissa purkaa maton ja kudon kuteen kangaspuissa aivan toisenlaiseksi matoksi. Jos vielä virkkaan mattoa, niin ehdottomasti teen trikoosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla kommentteja tältäkin kantilta. Olen tähän mennessä käyttänyt vain trikookuteita ja ontelokude on vielä testaamatta. Todella moni sitä kehuu, mutta mahtavaa kuulla mielipiteesi. Tuo nihkeys itselleni on etenkin iso miinus, koska käsieni iho ei meinaa kestää virkkausta muutenkaan atoopikko kun olen. Tälllä hetkellä kortisonkuurin jälkeen vain bambulangat käytössä, koska ne eivät hiuta ollenkaan vaan lanka juoksee hyvin sormien läpi.

   Poista
 2. Hei kuinka puolitit trikookuteen ? Minulla sama ongelma. Ensin saksilla lovi, sitten vain repimään erilleen ? Olen aina haaveillut Lankavan Aura-matosta, olisi harmaat trikookuteet siihen ostettuna mutta on tosiaan liian paksua ja jäykkää. Ei tule virkkaamisesta mitään.

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.