torstai 18. heinäkuuta 2013

Tee-se-itse sängynpääty

Mietittiin pitkään erilaisia ratkaisuja meidän makkariin sängynpäädyksi. Ehdin jo maalata parit eurolavat ja ne toimivatkin sängynpäätynä varmaan viikon verran kunnes tajusin, että ne vaan olivat syvyydeltään liian suuret meidän makkariin. Kävellä siellä mahtu, mut siivotessa imuri tarras kii päätyseinän ja sängyn väliin ja siinä se mun raja sit ylittyki. Siivouksessa ei vaan saa olla mitään hidasteita, et sen saa äkkiä pois alta. Yritinki vanhasta viritelmästä löytää kuvaa, mut ei nyt tähän hätään pistäny silmään. Kaunis se oli, mut ei meidän makkariin sopiva.
Sitten hoksasin netistä taulumaiset sängynpäädyt. Löysinkin jostain todella edullisesti kahdeksan kipaletta 30x40 senttisiä tauluja, joista saisimme koottua sängynpäädyn kokoa 60x160cm. Ensin yhdistimme aina kaksi taulua pitkiltä  sivuilta yhteen, jotta saatiin neljä 40x60taulua (olisi varmaan löytynyt jostain kaupastakin suoraan, mutta tarjoushaukka mikä tarjoushaukka...) Seuraavaksi pingotettiin kangas  jokaiseen tauluun erikseen ja vimppana sitten yhdistettiin koko systeemi sängynpäädyksi. Olisihan sen kankaan voinut pingottaa kokonaisenakin, mutta itse tykkään, et siinä näkyy ne "välit/syvennykset.
Kankaana käytettiin Ikean Hildis kangasta. Ensin kiinnitettiin sängynpääty taulutarroilla, mutta ei se sitten kestänytkään, vaikka pysyttiin selkeästi painorajoissa. Kokoa varmaan on niin paljon, ettei se sitten jaksanut sitä kannatella. Nyt se on sit ruuvattu suoraan seinään, et pysyy varmasti.
Ihanaahan tässä on, et jos jossain vaiheessa alkaa pallokuosi kyllästyttään, niin ei muuta kun uutta kangasta ostamaan ja uusi pingotus taulujen päälle. 
Sängyn päällä köllöttelee vielä suuri rakkauteni : äidin ompelema triplatyyny.
Raitaa, tähtiä, palloja : jolleki voi olla vähän liikaa, mut meikä tykkää.

2 kommenttia:

  1. Vau! Hieno idea! Pitäisiköhän omakin sängynpääty supistaa tuollaiseksi, hmmh; laitan harkintaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iteki tykkään kovasti. Helppo, halpa ja muunneltavissaoleva...mitä sitä muuta tarvitsee?

      Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.