sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Pullanmurut vei mun sydämen

Eilen vietettiin maailmanlaajuisesti ravintolapäivää ja pitihän se itsekin vähän opiskella kyseisen päivän ideaa.

Ravintolapäivä pähkinänkuoressa :
Ruokakarnevaali jona kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi
Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla. Tapahtumaa koordinoi joukko vapaaehtoisia yksityishenkilöitä, jotka myös ylläpitävät tätä sivustoa. Ravintoloitsijana olet itse vastuussa kaikesta ravintolan pitämiseen liittyvästä toiminnasta sekä oman ravintolapäiväsi onnistumisesta.
(lisääkin infoa löytyy täältä)

Meillä Nurmijärvelläkin oli herätty teemaan ihan mukavasti mukaan. K-market Brunniin oli rakennettu ihanainen herkkukahvila Pullanmurujen tapaan.

Ihania nauravaisia kauniita naisia oli tiskin takana ja tarjolla oli erilaisia pieniä juustokakkuja. Paikanpäälle sai jäädä kahvittelemaan, mutta lasten ruoka-aika pakotti meidät kiireesti nappaamaan herkut rasiaan ja kotikahville. Boxiin sai kympillä valita 5 juustokakkusta ja onni oli, et vaihtoehtoja oli juuri se viisi, joten olihan se otettava joka laatua yksi testattavaksi.

Otettiin miehen kanssa hieman ennakkoa ja puolitettiin ensimmäinen heti lounaskahvin aikaan. DOMINO juustokakku oli taivaallista.

Loput neljä sitten tuhottiinkin koko perheen voimin. Yksi iso herkkulautanen, puukko ja neljä herkkusuuta oli kokoontunut pöydän ääreen ja isäntähän se sitten joka lajiketta jako neljään osaan ja jakoi kuola poskella osuuttaan odottaville.

Valkosuklaa-vadelma, Mansikka-sitruuna, Omena-kinuski ja Suklaa... Niin hyvää, ettei oikeasti ole paljon lisättävää. Pienet suupalat olivat juuri soppeleita. Olisin varmasti syöny överit, joten oli todella hyvä, et meitä maistelijoitakin oli useampi.

Ja kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa siitä , mitä tapahtuu lapsille, jotka harvoin syövät makeaa tällaisen perheaktiviteetin jälkeen. ;)

Kiitos Pullanmurut ja Kiitos Brunni! Tällasta lisää! 

(Vinkkinä kotileipureille : Kun selailin Pullanmurujen Facebook sivuja, löysin sieltä myös jotain leipomusten ohjeita.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.