keskiviikko 27. marraskuuta 2013

DIY Joulukalenteri

Tajusin tuos hetki sitten, et OIKEASTI tuo joulukuu on jo ihan näppäimillä. Aloin sitten vähän kaappeja kaiveleen, et josko löytyis jotain materiaalia muksujen joulukalenteria varten. Tavoitteena oli monivuotinen kalenteri, ettei tätä samaa mietintää tarttis sit käydä vuodesta toiseen.

Kaapistahan löytyi sitten kasa erilaisia kankaita ja niitähän alettiin sitten sommitteleen. Eilen sain vihdoin kursittua palasista jotain valmista. Muutamat kirosanat ja purkamiset siinä läpi käytiin ja jälleen huomasin, ettei me tuon ompelukoneen kanssa mitään ylimpiä ystäviä olla. Mut hei! Valmista tuli ja lopputuloski on vähän sinne suuntaan mitä ajattelin. Halusin ISON kalenterin ISOILLA taskuilla ja sitähän tää on.

12 pinkkiä ja 12 sinistä paperiliitintä ovat kartoittamassa omaa kalloa siitä, et kumman muksun vuoro on taskuun kurkistaa ja niiden avulla myös kiinnitetään numerot, jotka olis vielä tekolistalla.
Pieni ongelma enää : Mitä noihin taskuihin sitten laittais???
Pieniä vinkkejä siis otetaan vastaan enemmän kuin mielellään.

15 kommenttia:

 1. Jotain pientä kivaa. Pikku krääsää on kaupoissa paljon. Figuureita, karkkipatukoita, purkkaa...ihan mitä vain

  VastaaPoista
 2. Itsellä kun muksuna oli, niin muistelisin että siellä olisi just jotain pientä karkkia tai kolikoita. Mutta jossain blogissa tätä samaa asiaa myös pähkäiltiin, en muista minkä ikäiselle oli kyseessä - siellä ehdoteltiin pienistä hammastahnoista, hiuspinneihin yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi hiuspinni oli kyl kuningasidea, jos sais tuon juniorin tukanki samalla kuosiin.

   Poista
 3. Tarroja, kiiltokuvia, origamipaperia ja ohje vaikka perhosen taitteluun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarrat ja kiiltokuvat toimii. Luulen, et noi 3v ja 1v9kk ei vielä ihan perhosia taittele. Mut mahtis idea tulevia vuosia ajatellen. Vanhempi kuulema tahtoo kouluun, että oppis piirtämään palloja, joten ootetaan noiden taitteluiden kanssa vähän aikaa ja opetellaan pallojen piirtämistä. ;)

   Poista
 4. Tarroja ja kiiltokuvia tai pinnejä meinasin minäkin ehdottaa.

  VastaaPoista
 5. Edellämainittujen lisäksi loruja, lego dubloja. Mä kaivoin just meidän tonttutytän esiin ja mietin mitä sinne laitan. Ajoissa taas kuten aina :)

  VastaaPoista
 6. Heipparallaa! Hieno ja taatusti erilainen toteutus - tykkään :) Meillä lasten kalenteriin tulee eläinfiguureita, muutamiin lokeroihin pikkuauto ja tarroja. Pian jo luukkuja pääseekin availemaan. Hienosti ratkaisit tuon, että kumpi on avaamassa. Täällä koitetaan mennä vaan sillä periaatteella, että oma pää muistaa kumman vuoro on :D Ja hei, kiva blogi muutenkin, jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 7. Just puhuttiin tällaisista kalentereista ja Riikka-Liisa kertoi, että Hermanni sai aina yhden kokonaisen lego-paketin pala kerrallaan kalenterista niin, että jouluksi oli sitten kasattavissa kokonainen vekotin. Samaa vois varmaan soveltaa Riikkiksen kummimurun taskuihin dubloilla, kuulosti hauskalta idealta. :) - Heidi

  VastaaPoista
 8. Ihana kalenteri! Käy säilytyslokerikkona ympäri vuoden kun on tuon värinen! :) Hei, netistä saa tilattua muumi-kalentereita! Laita siitä irtomuumeja taskuihin :D siitä löytyy kaikki perusmuumit ja vähän extraa!

  VastaaPoista
 9. Legoja! Mä oon monta vuotta jo täyttänyt vanhimman pojan kalwnterin niin, että joka päivä pari sivua ohjekirjaa ja niissä käytettävät palat! Ei rarvi ostaa "turhaa" krääsää, koska näin poika saa jo pitkin kuuta sen isomman lego paketin, jonka olisi muuten saanut aattona! On tykännyt!
  Pienemmille on ollut duploja ja voi mikä ilo niistäkin on syntynyt! :-)

  Kaunis kalenteri!
  Odotuksen iloa!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kiitos kaikille!

  Nyt tuli ideoita niin paljon, et päätin tehdä teema kalenterin ja nyt mennään MUUMIEN matkassa. Kaupasta nappasin ja muumi nameja ja tarroja. Pieniä figuureja pitäis vielä löytää. Samoin yritän metsästää sellasia pieniä Muumi satukirjoja. Eikhän näillä selvitä tää joulu.

  Ootte ihania jokainen!

  VastaaPoista
 11. Hieno kalenteri :) mulla sellanen huopa punanen kaupasta ostettu monta vuotta vanha kalenteri jonne olen monenlaista piilotellut :) yx vuosi ostin kirjakaupasta poistohintaan tuon muumikalenterin ja otin sieltä yllärit käyttöön. Legoja itsekin suunnittelin tänä vuonna. Tigerista löytää vaikka mitä kivaa pientä :) Paras joulukalenteri oli viime vuonna kun siskoni Norjasta lähetti tyttärensä (13V) vanhoja leluja 24 pakettiin paketoituna ja kauniit puiset sydämet pakettien päällä numeroituna. Puisia erivärisiä sydämiä naruilla saa Sinellistä ;) sit hopeatussilla numerot niihin! käy kuusenkoristeina myöhemmin!

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.