torstai 7. marraskuuta 2013

Oppitunti 11 / Peruspalmikot

Olen neulonut niin kauan kuin muistan, mutta palmikoiden neulomista en ole aikaisemmin edes kokeillut. Olen mieltänyt ne vaikeiksi ja en oikeastaan edes tiedä, miksi en koskaan ole niiden neulomista kokeillut.

Nyt kuitenkin tämä polttava tarve tarttua härkää sarvista sai minut valtaansa ja kirjastossa käydessäni mukaani tarttui oikein opus kyseisen taidon opiskeluun. Lynne Wattersonin : Palmikoita Puikoilla -Tekniikoita, mallineuleita ja houkuttelevia neuleohjeita - oli kyllä soppeli teos tällaselle alottelijalle.

Oma ensimmäinen oppituntini käsitteli aiheen PERUSPALMIKOT. Ja itsehän aloitin treenin vasemmalle kiertävällä palmikolla, jossa nostetut silmukat tuodaan työn eteen. Seuraavana onkin kokeilta oikealle kaartavaa yksilöä.

Ja hei! Ei tämä tosiaan niin vaikeaa ollu, kuin mitä olin päähänä iskostanut. Oikeasti palmikoiden teko oli aika helppoa ja mukavaa. Täytyy vain haastaa itteä ja lähteä kokeileen heti jotain monimutkaisempaa kuviota, mut vasta sit ku alkeet on varmuudella takaraivossa, ettei kuula kärähdä.

Mitäs tykkäätte mun ensimmäisestä palmikosta?

2 kommenttia:

  1. Erittäin kaunis palmikko! Minä rakastan kans palmikkoneuleita, ne on jotenkin niin ajattoman tyylikkäitä ja kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Munki mielestä se on vain niin lämpimän ja houkuttelevan näköinen ja kylhän nyt käsityöihmisen oli tääki taito treenattava.

      Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.