keskiviikko 9. lokakuuta 2013

3D virkkaus treeniä

Näin netistä kuvan kohokuvio virkkauksesta. Toiset puhuvat aivovirkkaamisesta, 3D virkkaamisesta ja kohovirkkaamisesta, mutta mitään virallista nimeä en menetelmästä löytänyt. Pientä näperrystä se kuitenkin oli ja aluksi todella hermoja raastavaa, mutta taas homma eteni kun pääsi vauhtiin. Olisinhan toki voinu alottaa paksummalla langalla ja koukulla treenit, mut kalalanka nyt sattui käteen ja 2millin koukku, joten niillä mentiin.
Aloitin kuitenkin tällaisella pienellä vedoksella, josta tulikin lopulta tosi kiva ja uskon, että jatkoa seuraa. On ihanaa välillä testata jotain uutta ja vähän haastaa itseään; kokeilla vähän niitä omia rajoja. Onnistumisen tunne on vain parhautta. Olin ensin tekemässä tästä aivan eri mallista, mutta ympärysmitasta tuli liian suuri alkuperäiseen purkkiin, mutta onneks noita lasipurnukoita löytyy kaapin kätköistä eri kokoja, joten löysin piiriltään paremman kokoisen, ettei tarvinnu ruveta purkuhommiin. Näin ne työt elävät matkan varrelta. 
Ideahan tässä on se, että ensi tehdään ihan perinteistä ruutuvirkkausta pylväin ja ketjusilmukoin ja siihen päälle virkataan pylväillä haluamanlainen kuvio ruutujen sivuja mukaillen. Lopuksi sit kaivoin vielä 2,5millin pyöröpuikot esiin ja neuloin resorin yläosaan. Lankana käytin Novitan kalalankaa ja koukku oli 2,5mm.  
Tässä mun ensimmäisen treenin tulos:

4 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Noita sitten vaan rivi eri väreissä kuistin kaiteelle halloweenia koristamaan, ei tarvitse kurpitsoja väkertää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen on jo tuloillaan. Katotaan mitkä väkkärät se saa koristuksekseen.

   Poista
 2. Aivan upea! Hieno! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Mahtava! Tällaista voisin harjoitella, kunhan "tee tämä" -lista vähän lyhenee :)

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.