torstai 5. syyskuuta 2013

Virkattuja bambuliinoja /-tiskirättejä keittiöön

Pitihän se muiden mukana nyt höyrähtää näihin virkattuihin keittiöluutuihin. Etsin netistä ohjetta, joka olisi ilmava, jotta liina kuivuisi nopeasti. Toki kaunis pinta oli tärkeää ja sitten halusin ehdottomasti sellaisen kuvion jota en ennen ole tehnyt. Prinsessajuttu blogin kautta eksyinkin norjalaiselle sivustolle, jossa oli kiva nopeatekoinen virkkausmalli. Ja tämä virkkausmalli löytyy täältä ...ja ei, en osaa norjaa, mut kuvat puhuivat puolestaan. 
Ainakin näiden teko on todella koukuttavaa. Sanovat, etteivät nämä haisisi kuten normaalit tiskirätit aika pian käyttöönoton jälkeen, mut vielä en ole päässy käyttöasteelle asti. Otetaan käytännönkokemuksia sit jälkeenpäin. Ainakin sen verran voin sanoa, et onhan nää nyt 100kertaa normirättejä kauniimpia. Ja vain taivashan se on taas rajana minkälaisia näistä voi taikoa.

Lankana käytin Novitan Bambulankaa (rosa ja sininen) ja Blend Bamboota (keltainen ja harmaa) ja koukku oli 3mm.

8 kommenttia:

 1. Kauniita :)
  Mä tein tuossa jossain vaiheessa musta/valkoisia ja nyt tekisi mieli väriä.
  To Do-listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki tahtoisin mustaa, mut sen värin osalta huusi paikallisen tarjoustalon alelaarit nollaa ja siitä kiihtyneenä keräsinki kaikki värisaldot nolliin, joten jokunen kerähän tuolla taitaa laatikossa vielä olla. Väri on aina kiva!

   Poista
 2. Sit hei ku mustaa saat ni voisin sitten yhden sellaisen tilata sinulta?! ;)

  VastaaPoista
 3. Hei mikä lamppu sulla on tuossa DIY Työvalaisimessa? Toinen lamppu on kirkkaampi ja toinen lämpöisen sävyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on molemmat ihan samanlaisia Clasun lamppuja, mut tää väriero taitaa johtua kuvaajasta. Ei siis mikään mestarikuvaaja kameran takana. :)

   Poista
 4. Tosi ihana blogi sulla, onneksi löysin tämän :).
  Miten teit kerroksen aloituksen? Yritin kääntäjällä kääntää ohjeen, mutta se ei ihan ollu sitä mitä piti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkis! Ihanaa, kun löysit tänne.
   Aloitin rivin aina kolmella ketjusilmukalla, joka vastasi yhtä suoraa pylvästä ja sen jälkeen vasta aloitin V-kuvioinnin ja loppuun tein vielä myös yhden suoran pylvään. Viimeistelin vain reunat kiintein silmukoin, kun liina oli sopivan kokoinen. Auttoko???

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.