sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Virkattu pääkallohuivi

Enpä olisi uskonut että vielä kolmeakymppiä lähestyessä höyrähdän pääkalloista. Tällä kertaa kuitenkin tällasella mummotwistillä varustettuna nimittäin virkatuista pääkalloista. Näin netistä kuvan virkatusta pääkallohuivista ja pitihän sitä ohjetta alkaa metsästämään. Se olikin aika helppoa ja erilaisia variaatioita hyvin ohjekuvin löytyi useampikin. Minä tietty tahdoin sen, jossa pääteltäviä langanpäitä jäisi mahdollisimman vähän. Käyttämäni ohje löytyikin Silmukoita blogista.

Lankana käytin aikaisemmin hankkimiani HjerteGarnin BlendBamboo lankoja ja niistä tehty huivi onkin ihan super pehmonen, laskeutuu kivasti ja konepestävyys etenkin valkoisen huivin kohdalla on äärimmäisen tärkeää. Aikaisemmin olen tehnyt huiveja vain virkkauslangoista, mutta bambulanka oli kyllä kivempaa työstää ja toki paksummalla langalla työ eteni kivaa vauhtia.

Ensimmäisten pääkallojen kohdalla meinas hermot mennä, koska kuvio oli uusi ja ohjeeseen joutui turvautumaan jatkuvasti, mutta kun se iskostui omaan kalloon niin johan niitä alkoi ilmestymään komeiksi riveiksi.  

Tähän huiviin sain lankaa kulumaan reilu neljä kerää ja kokoakin sille tuli aika kivasti, korkeutta keskeltä 70cm ja leveyttä maksimissaan noin 190cm . Tykkään aina, et huivit ovat reiluja, että ne saa hyvin pyöräytettyä kaulan ympärille tai juhlavammassa tilanteessa heitettyä harteille. Jonkun mekon kanssa tällanen pääkallohuivi vois olla ihan mukava piriste perinteisiin kekkereihin.

Tässä vielä on vähän pohdinnassa, et käyttäsinkö loppulangan tekemällä huiviin vielä hapsut, mutta ainakaan koon puolesta se ei niitä kaipailis.

5 kommenttia:

 1. Ompa ihana! :) Osaispa iteki.

  VastaaPoista
 2. Ooooh!!! Arvaas mistä juuri postasin? ;)
  Mäkin haluun tuollaisen, mutta ei, mulla ei pysy koukku käsissä.
  Täytynee lahjoa joku tekemään mulle tuollaisen ihanuuden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaas kuka oli juuri lukemassa sun postausta ja meinas kommentoida ihan samaa. Ehit ensin. :)

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.