maanantai 9. syyskuuta 2013

Bambulangat tarkemmassa syynissä

Tässä on nyt tullu tehtyä pientä vertailua näiden kahden ihanaisen bambulangan välillä ja voin sanoa, että eroja löytyy. Novitan Bambu sisältää 50% bambu-viskoosia ja 50% puuvillaa kun taas Blendin Bamboossa 70% bambua ja 30% puuvillaa. Näitä sisältöjä tarkastellen en kyllä itse osais sanoa kumpi kestää paremmin. NovitaBambu kestää 60 asteen konepesun, jossa usein saa kovemmatkin tahrat irti kun taas BlendBamboo kestää 40 asteen pesun, joten tässä tapauksessa varmaan keittiöluutuihin valitsisin tuon Novitan version.

Virkatessa BlendBamboo meinaa hajota hieman säikeiksi, joka hieman vaikeuttaa virkkaamista kun taas Novitan Bambulangassa ei tätä ongelmaa ole. Voisko kyse olla juurikin tästä sisältö asiasta. Villalangan virkkaamisen jälkeen nämä molemmat kuitenkin tuntuvat todella pehmosilta ja juoksevilta virkatessa.

Novitan versio on hieman paksumpaa ja eli jos oikein kevyttä työtä tekee niin sitten kääntyisin Blendin puoleen. Samalla silmukkamäärällä tuli selkeä ero keittiöluutujen kokoon. Kolmosen koukkua käytin molempiin.

Väreissä Blend Bamboo menee reilusti Novita Bambun edelle, koska väriskaala on huomattavasti laajempi. Tykkään kyllä Novitan värimaailmasta, mutta BlendBamboolla vaihtelua on vain enemmän ja värit ovat raikkaampia.

Hinnassa ei suurta eroa ole. Ovh:t pyörii vähän rapeassa kolmessa eurossa kerä, mutta tarjouksia tuntuu olevan aina tuon tuosta. Novitan lankoja nyt myy useimmat marketit, joten saatavuus on hieman BlendBamboota helpompaa. Itse omat Blendit kävin Lankamaailman tarjouksesta ostamassa, mutta löytynee jostain nettikaupoistakin.

Lopputuloksena käyttäisin kumpaa vain. Yhdistelemään niitä en välttämättä lähtisi, koska vahvuudessa oli selkeä ero. Tarjoushaukkana yleensä pyöriskelen, joten niiden mukaan varmaan jatkossakin lankani valitsen. Bambulanka itsessään on vain niin ihanaa työstää ja se on niin pehmoinen, että  tulen varmasti käyttämään sekä Hjertegarnin että Novitan bambuja tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.