perjantai 23. elokuuta 2013

Virkkauksia matkan varrelta

Hui näin se  alkaa tääki kesä oleen taputeltu läpi.
Kovasti odoteltu Lapin reissu on nyt tehtynä ja todella suuri suru oli kun piti kotia lähteä. Niinhän sitä sanotaan, että tytön voi viedä Lapista, mutta Lappia ei tytöstä. Haaveena olisi joskus palata takaisin, mutta se nyt on vielä aika pitkässä juoksussa. Onneksi täällä Uudellamaallakin on hyvä olla, joten kyllä sitä toki myös kotiin pääsyäkin odoteltiin.
Eihän sitä reissua tietty ilman sisustus- ja käsityöjuttuja voinut vetää läpi. Onneksi autossa oli tilaa muutamille pienille hankinnoille, että saa tätäkin reissua muistella ihan tavaroidenkin muodossa, mutta palataanpa niihin vähän myöhemmin.
Käsityörintamallakin oli siis ihan mukavan vauhdikasta reissun aikana. Automatkoilla (melkein 2000km) ehti hyvin edistää vilttiprojektia, joten paloja on ehkä jo niin paljon, että pääsee kohta yhdistelemään. Myös purkkeja ja purnukoita on tullut huputettua määränpäässä yhden jos toisenlaisia. Siskolle ehdin virkata "lämpösuojat" neljälle vaasille ja anoppi sai punajuuripurkille uuden elämän hyllyltään lyhdyn muodossa.
Löysin myös sukuloidessa muutamia mun vanhoja virkkauksia, joita en ole tekovaiheessa muistanut kuvata, joten pitihän se vähän niitäkin ikuistaa.

7 kommenttia:

 1. Kiva idea tehdä lyhtyjä lasipurkeista :)

  Ja ihana tuo keltainen. Miten sait sen tuolleen pysymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi lyhdyt on kyllä kivoja kun noita lasipurkkeja ja purnukoita aina vain kertyy, joten kierrätys kunniaan. Tuon pitsikulhon olen tehnyt ihan tärkkäämällä pitsiliinan sokeritärkillä ja asettelemalla sen kulhon ympärille kuivaamaan. Haavena olis tehdä sellanen isoisoiso kulho, mut se taitaa tarvita vähän järeämmät tärkit.

   Poista
  2. ei tuolle pitsiliinalle löytyisi/saisi ohjetta - on aivan ihana :)

   Poista
  3. Ei ole ohjetta ei. Ensin muistaakseni tein tuon suorakaiteen mallisen tekstiosan, jonka olin rustannu johonkin ruutupaperille ja sit lisäsin lopuksi nuo reunat.

   Poista
 2. Tosi kauniita ovat. Mulla samanlainen päällystysprojekti meneillään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niin parhaita välitöitä, ku valmistuvat niin vauhdilla. Nyt on tehty paljon muille, joten heti kun viltin palaset on yhdistettynä, pääsen tekemään itsellekin lisää.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.