sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Synttäriviikonloppu

Tänään juhlistettiin eilen 3-vuotta täyttänyttä esikoistamme. Hui kauhea miten tämä aika rientää. En tajua kuinka herkäksi tää muksujen vuosijuhla minut saakaan. Mun vauvat vaan kasvaa ja en voi asialle yhään mitään.

Leipominenhan se eilen oli sit edessä ja saatiinki taiottua muutamia herkkuja juhlapöytään. Suolaisiksi purtaviksi nappasin Kinuskikissan sivuilta chorizo-piirakkaa ja savuporotuulihattuja, jotka molemmat kävivät kuumille kiville. Piirakka oli ekaa kertaa testattavana ja voin sanoa, et makunsa puolesta oli niin hyvää, et tullaan näkemään meidän uunissa toisenkin kerran. Tuulihatut alkaa olemaan jo tuttu näky meidän juhlissa. Ne on vaan niin taivaallisia ja parasta, et ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ne voi aivan hyvin tehdä pakkaseen valmiiksi ja täyttää sit juhlapäivänä. Niin aina itse tehdään. Ja täytteeksihän voi laittaa toki jotain makeaaki. Ite tykkään vain niin paljon enemmän kaikesta suolasesta syötävästä.

Mut olihan sitä makeaakin pöytään laitettava. Yleensä teen jonkin hyydykekakun, mut nyt monen vuoden tauon jälkeen vääntäsin rehellisen mansikkakermakakun ja sen kyytipojiksi mokkaruutuja ja Dops keksejä. Kakusta tuli ihan über makea, mutta eipä sitäkään näyttäny isoa palaa jäävän. Hyvä te vieraat!!!

Juomapuolen hoitivat perinteisesti kahvi ja tee ja kesän kunniaksi mieheni vääntäsi kulhollisen kuskinboolia. Toki halukkaille tarjottiin myös "salakapakasta" täydennystäkin, mutta kumma kyllä näin sunnuntaina ei tunkua sillä rintamalla ollut.

Leluja tuli taas lahjoiksi niin paljon, että edessä on varmaan jonkunlainen leikkihuoneen inventaario ensi viikolle. Olisi vain aika alkaa raivaan tilaa uusien romppeiden tilalle tai kohta ollaan pulassa. Voin vain kuvitella sitä luopumisen tuskaa. Operaatio leikkihuone siis merkattu kalenteriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.