perjantai 7. kesäkuuta 2013

Näitä verhoja mie niin rakastan!!!

On tässä pienen elämäni aikana tosiaan tullut tehtyä yhden jos toisenkinlaisia käsitöitä. Viime vuosina on tullut tehtyä paljon juttuja kotiin virkaten ja suurin ylepeydenaiheeni on varmaan ensimmäinen virkkaamani verhokappa. Tästä pieni vilaus näkyi jo aiemminkin, mutta koska itse niin tykkään verhostani, tahdoin asiaan vielä palata.
Ajatushan näihin lähti vuosi taaksepäin, kun tarvitsin keittiöön verhot ja jo silloin tämä tekstihössötys oli jo meneillään, joten ruutupaperille lähdin verhoja luonnosteleen. Vaikein homma kärkeen oli tietty tekstin valinta ja koska ensimmäisiä verhoja tehtiin tuli haasteita vastaan matkankin varrella. Jälkikäteen ajateltuna olisin verhon tehnyt yhdestä kappaleesta, mutta tämä on kuitenkin tehty osista. Jokainen sana on oma palansa ja niiden ympärille lähdin sit virkkaamaan samalla kappaleita yhdistäen.
Aluksi pohjan piti vain olla pelkkää ruutua, mutta onneksi jossakin vaiheessa sain idean pystyraidoista, jotka mielestäni ovat piste ii:n päälle näissä verhoissa. Lopuksi pujotin kujaan vain rimaa tuomaan ryhtiä verhoille. Mitään ohjettahan mulla ei näistä ole, mutta seuraavaa kappaa ajatellen näistä verhoista pääsen helposti laskemaan tarvittavien silmukoiden määrän saadakseni oikean kokoisen verhon. Ensikertalaisen tuurilla nämä olivat oikein soppelit meidän keittiön ikkunaan. 
Lankana käytin Novitan virkkauslankaa ja koukku oli 1,5mm.

3 kommenttia:

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.