keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Huppu Kaksikäsi vasurille

Sen harvan kerran, kun tää mamma saa tukkansa laitettua ja sit tulee se "mennään ulos - komento"... HUOH! Ilmojen viiletessä pipoa vaan niskaan ja johan se on taas tukka liitassa. Siitä se ajatus sit lähti irrallisesta hupusta, joka vähän lämmittää, mut ei kuitenkaa prässää kutreja.

Tähän projektiin saatiin myös yhdistettyä yksi OPETTELE-listan kohta.
Harjoittele neulomaan molempiin suuntiin.

Olen siis pitkään halunnut harjaannuttaa omaa sileän neulontaa niin vasemmalta oikealle kuin oikealta vasemmalle, joten nyt sain soppelin työn senkin harjoittelulle. En siis kääntänyt työtä missään vaiheessa ja ainuttakaan nureaa silmukkaa en tehnyt vaan vaihdoin vain suuntaa aina päässä.

On mulla tietty tässä vähän etulyöntiasemaa, koska olen kaksikätinen vasuri eli kirjoitan vasemmalla, mutta aika paljon teen oikealla. Molempia käsiä tulee siis harjaannutettua päivittäin.
Ongelmiakin se tuo, koska luon aina silmukat vasemmalla kädellä, mutta neulon oikealla, joten töiden aloituksessa minulla on aina ensimmäinen rivi väärinpäin. Tämän tajusin vasta aikuisiällä... Mutta olen tosiaan alkanut vähän harjaannuttaan tuota vasentakin neulontaa. Jälki on yhtä tasalaatuista kuin oikeassa, mutta aikalailla hitaampaa.  Mut tätä työtä tehdessä vauhti selkeästi kiihtyi loppua kohden. Eli lisää treeniä vain ja kyllä tästä neulontakoneesta vielä hyvä tulee.

Käyttöohjeet :)


Ja mitenkä tämä tehtiin?
Aloitin ensin ihan pyöröpuikoilla neuloen aina oikein suljettuna, koska rehellisesti tästä piti ensin tulla pipo, mut se hupputarve muistui mieleen matkan varrella, joten suunnitelma muuttui kesken kaiken. Silmukoita loin 110 kipaletta. Kun kaula saatiin piiloon niin aloinkin neulomaan tasona. Kun huppuosa oli riittävän korkea tein kavennukset siten, että yläosaan jäi noin 30 silmukan leveä taso. Voihan yläosan tehdä myös yhdellä saumalla, mutta itse en tahtonut hiippaa takaraivolle tässä tapauksessa.
Alareunan viimeistelin vielä virkkamaalla kiinteitä silmukoita kierroksen, jotta se sai paremmin muotoa. Lisäksi hupun etureunan taitoin kujalle ommellen (käsin,mut saattais mennä koneellakin), jos sinne joskus haluaisi pujottaa nauhan. Toi samalla kummasti myös ryhtiä.

Tasona

Lankana käytin laatikonpohjalta löytynyttä Puro Batikia ja sitä meni noin 1 ja 1/2 kerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.