torstai 6. maaliskuuta 2014

Neulottu-virkattu hilekauluri

Ostin Dermosilin outletista hyvällä hinnalla kasan Novitan valkoista Hile lankaa ja sen jälkeen onkin puikot ja koukku sauhunnu täällä hitaasti, mut varmasti. Pieni oksutautikaaos pyöräytti arkea ympäri, kun kaikki perheenjäsenet vuorollaan tipahtivat. Käsityöt kuitenkin etenivät, kiitos joutuisan langan. Pakko kyllä myöntää, et sunnuntaina olin kyl niin kipeä, et jopa käsityöt tuntu hirmusen kaukaiselta ajatukselta ja näin ei ole käynyt piiiiiiiiiiitkään aikaan.

Mutta onneks se on nyt ohi!!

Ja asiaan...

Olen pitkään haaveillut itselleni kauluria ja tarkoitus oli se bambulangasta neuloa, mut suunnitelmiin tuli tän lankakasahankinnan jälkeen pieni muutos.

Resori oli rehellistä 2o2n ja helmaosaan virkkailin löyhästi fiiliksen mukaan.
Eli ohje oli jotakuinkin tää :
Mittaa päänympärys ja laske riittävä määrä silmukoita, et saat kaulurin päästä läpi.
Neulo, kokeile, neulo, kokeile, neulo, virkkaa, huomaa liian lyhyt kaulaosa, purkaa virkkaus, neulo, kokeile, virkkaa, kokeile, virkkaa, kokeile, virkkaa kokeile, päättele. 

Tähän ihastuin niin, että pitihän se tuolla meidän neitoselle sitten tekaista samanmoinen, että saadaan samistella tuolla pihalla.


Mittari kyl näyttää plussaa, mut eiköhän näitäkin päästä vielä käyttämään. Ei ainakaan vilu tule noilla keleillä ja näillä kaulureilla. 


1 kommentti:

  1. Uups, on todella kaunis kauluri. Tälläistä olen etsinyt ja ajattelin ottavani mallia ja vähän pidentää tehdäksi pontzon. Kuinka paljon meni lankaa tuohon kauluriin? T. Kirsi

    VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.