perjantai 28. helmikuuta 2014

Kalklitir kalkkimaali

Vihdoin saatiin vähän uutta ilmettä meidän pikkuvessaan.

Tuttavani oli ostanut vähän turhan reilulla kädellä Kalklitir-kalkkimaalia, joten ostin häneltä yhden säkin vähemmäksi ja ei kun testaamaan. Olin pitkään miettinyt vessaan pientä pintaremppaa, koska aiemmin sabluunalla tehdyt takaseinän kuviot olivat jo alkaneet kyllästyttämään. Tämä maalinostomahdollisuus tuli siis enemmän kuin tilauksesta.

Ongelmat : Kyllästyminen kuvioon ja liian iso kaappi
Kalkkimaali on siis jauhemaista ainetta pussissa, joka sekoitetaan itse veteen. Maali on valmistettu erilaisista mineraaleistä ja väripigmenteistä, joten se on ekologistakin. Kosteana haju oli vähän betonimainen, mutta erittäin mieto, joten mitään hajuhaittoja ei tullut maalausvaiheessa.

Maaleja on saatavilla useita eri sävyjä. Ystäväni hankkima Winter Primo - sävy oli juuri passeli meidän vessan itse maalattuihin kaakeleihin.

Maalin laitto oli todella nopeaa ja näppärää. Itselläni seos ainakin oli todella juoksevaa, mutta kun ei ihan kauhean märällä sudilla levitelly niin ei se kyllä valumaankaan ruvennut.Alkuun märkänä väri näytti todella tummalta ja ruskeaan taittuvalta, mutta kuivuttuaan sävy muuttui radikaalisti ja lopputulos oli kuin olikin luvatun sävyinen.


Maalasin seinän kahteen otteeseen kokonaan ja kolmannen kerran vielä paikoin läpipaistaviin aikaisempiin kuvioihin. Jännitin ensin tuleeko paikallinen sutiminen näkymään lopputuloksessa, mutta eihän se sieltä nouse esille, koska pinta on muutenkin ihanan epätasainen.


Ongelmat korjattu. Seinä sai uuden ilmeen ja
Ikeasta tarttui mukaan myös vähän kaposempi kaappikin.
Tässä näkyy ne kaakelit, jotka tosta vuotta sitten maalasin
laittamalla Otexia pohjalle ja perinteistä Tikkurilan ÄSSÄÄ päälle. 

3 kommenttia:

  1. Kiitos Minna tästä! Oon just miettinyt kalkkimaalia Tyynelän makuuhuoneen yhteen seinään. Katsonut sävyjäkin jo. Tuosta teidän seinästä tuli upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Tää oli helppoa, nopeaa ja lopputulos on tosi kiva. Puolet oottelee vielä sangossa, et pääsen lasten huoneen ikkunaseinään käsiksi. Huomiseks on siis ohjelmanumero valmiina.

      Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.