sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Viikonlopun antimia

Itsenäisyyspäivänä saatiin vähän vieraita ja päästiinki vähän kokkaileen ja laittamaan pöytää koreaksi. Harvinaista herkkua meille, mut pitäis ehdottomasti alkaa useammin kutsumaan vieraita kylästeleen.

Tarjolla oli Italiansalaattia Hellapoliisin tapaan kera patongin, lihapullia ja jälkkäriks joulutorttuja omena-kanelitäytteella ja Pirkka lehdestä bongaamaani Suklaasalamia.

Mahtista, et kauppojen hyllyyn on tullu luumuhillotäytteelle vaihtoehtoja. Toiset vannoo perinteisten torttujen puolesta, mut mun mielestä on mukava kokeilla muutakin, koska noita torttuja tulee täs joulua odotellessa naposteltua yksi jos toinenkin, joten vaihtelu virkistää. Ainakin omena-kaneli toimi oikein hyvin.

Kaupan valmissalaatteihin en ole koskaan lämmennyt ja ite tykkään salaatteja tehdä. Tällä kertaa mieheni hoiti kuitenkin suolasen puolen ja minä hoidin jälkkärit. Kyseinen Italiansalaatti on testattu tässä huushollissa useaan otteeseen ja Hellapoliisin ohje vain toimii aina uudelleen ja uudelleen. Ite tykkään, kun se tehdään kermaviilipohjaan majoneesin sijaan. Se vain on niin hyvää ja helppo tehdä kerralla vaikka vähän isommallekin porukalle. Ja sekin on niitä herkkuja, jotka vain paranevat kun pääsevät muhimaan ajan kanssa kaapissa. Eilen mussuteltiinki loput Bagelin välissä sit lounaaksi ja voin sanoa, et toimi. 

Suklaasalami puolestaan on uusi tuttavuus omassa kokeilevassa keittiössä. Onhan se paljon RockyRoadin tapaista, mut mukaan tuli myös piparia, jota olisi kyllä voinut olla omaan makuuni vielä enemmän ja isompinakin sattumina. Mut siis mukava tarjottava ehdottomasti. Suklaapötköstä oli helppo leikata sellasia pieniä suupaloja tarjottavaksi ja makuhan ei näillä raaka-aineilla voi olla muuta kuin hyvä.Oli siis kyl ihana viikonloppu kaikkinensa. Kynttilöitä on tullu poltettua kasoittain niin sisällä kuin ulkona. Ne vain tuovat niin tunnelmaa ja lämpöä, et en vain voi itelle mitään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.