sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen luukku auki

Aamu alkoi sillä, että lapset saivat kannellisen Muumi rasian, joka kertoi vähän vinkkiä tämän vuoden kalenterin teemasta ja samalla rasiaan saa kerättyä kaikki kalenterin antimet. Äidin tekemä kalenteri oli menestys ja rinnalle ostettu Muumi figuurikalenteri yhdistelmänä toimi niin, et molemmat lapset olivat enemmän kuin tyytyväisiä kun toinen sai avata luukun ja toinen kurkata taskuun. Ajatus Muumi kalenterin hankintaan lähti siitä, et irtonaiset Muumi figuurit makso maltaita ja pieniä figuureita ei vain löytynyt. Tästä syystä virallinen Muumi kalenteri saa hoitaa figuuriosaston ja taskukalenteri suoltaa puolestaan muuta aiheeseen liittyvää sälää. Tänään sieltä löytyi Muumi piparimuotti.


Mites sit oma joulukalenteri??? Tein sellasen päätöksen, et tänä vuonna joka päivä siihen asti, et kadotaan pohjoseen joulua viettämään, avaan yhden kotimme luukun ja siivoan sen. Ja kodissammehan noita luukkuja löytyy. Ei siis mitään juhlaa tiedossa, mut toimivaa ja ei liian kuormittavaa. Ompa sit tammikuussa laatikot ja kaapit puunattuna.
Tänään homma lähti vähän lapasesta ja tyhjensin molemmat olkkarin 4-laatikkoisista Malm lipastoista.
Toteutin haaveeni ja pyhitin toisen niistä kokonaan käsityötarvikkeille. Alimmasta laatikosta löytyvät nyt villalangat, seuraavasta puuvillalangat (virkkaus- ja kalalangat), seuraavasta Bambulangat ja tekokuituiset ja ylimmästä kaikkea muuta tarvittavaa kuten koukut, puikot, vanua....


Tästähän siirryttiin sit makkarin vaatekaappia järkäämään ja teinkin sinne rekkivaatteiden alle oman pienen materiaalipankin. Kaikki ihanat hankkimat käsityökirjat ja -lehdet ovat nyt helposti saatavilla. Ennen ne oli todella korkealla yläkaapissa ja sinnehän ne vähän unehtuivat. Nyt niitä on helppo kaivaa esille, mut kuitenkin pysyvät kaapin takana turvassa pieniltä tuholaisilta. Samalla sain yhden vetolaatikon kaapista tyhjennettyä kaikille sisustuslehdille, joita ei vain raski heittää pois.


Tehosunnuntai siis...

Ja täs jännällä odotetaan, et mitä huomenna rikon. Eilen lipes sormista Teeman kahvikuppi ja tänään puolestaan mieheltäni Munchenin tuliaisena saatu jouluinen käpykoriste (meinas muuten itku tulla...).  Rähmäkäpälä mikä rähmäkäpälä. Noh saa kai silleenkin kaappeihin vähän tilaa.


Millaisia kalentereita teillä itsellänne on?  Ja onko tällainen siivouskalenteri ihan tuhoontuomittu ajatus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.