torstai 9. huhtikuuta 2015

Hamahuumassa

Muutaman päivän tauko lankalaatikolta ja tungin vuorostani käteni hamahelmilaatikkoon. Kolme päivää olen pyöritellyt keltaisia, mustia ja valkoisia helmiä kourissani.

Ensimmäisenä päivänä keräilin näitä kolmea väriä isosta sekavärilaatikosta ja se jos mikä oli lannistavaa hommaa. Into meinas loppua jo siihen. Jatkossa ostan vain yksiväripusseja ja pidän ne visusti erossa muista väreistä.

Lajittelun jälkeen olikin taas hetki kivaa. Pari alustaa päivässä sain väsättyä ja kivaahan helmiä on naputella paikoilleen ja improvisoida kuviota siinä matkan varrella. Hauskuus loppui kuitenkin taas silitysvaiheessa. Se ei vain ole mun juttu yhtään. EN OSAA! Aina kun luulin, että nyt on kaikki helmet kiinnittyneet ja pyöräytin työn irti alustasta niin eiköhän osa helmistä levahtanu pitkin silitysalustaa. Jotenkin kuitenkin onnistuin tekemään pari kivaa onnistunuttakin tuotosta.

Tästä se ajatus sitten lähti
Näistä kahdesta innostuneena seuraavana iltana ilmaantui jälleen kaksi uutta. Silitys toki hoidettiin taas kiroten ja manaten, etten enää ikinä tee yhen ainuttakaan hamatyötä.


Aika kultaa muistot ja eilen illalla ilmaantu vielä kaksi. Tähän jää oikeasti koukkuun. Onneksi helmipurkin pohja jo paistaa ja pääsen vieroitukseen.Ja mitä näillä sitten tehdään? En ole vielä ihan varma, mutta onhan ne niin nättejä, et kai niitä vois ripustaa seinälle tai käyttää kattauksessa. Aika näyttää.

Käyttöideoitakin otetaan mielellään vastaan. Kokoa yhdellä alustalla on noin 12senttiä kanttiinsa.


10 kommenttia:

 1. Kivoja graafisia kuvioita ja kiva kun värimaailma on yhtenäinen. Laittaisin nuo seinälle sopivaan paikkaan, yhtenäisenä kokonaisuutena.

  VastaaPoista
 2. Todella nättejä! Kattauksessa varmaan ihania väripilkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuuskis! Luulen myös, et näitä tulee näkymään meidän kattauksissa tavalla tai toisella.

   Poista
 3. Täällä toinen hamahelmistä innostunut :) Mulla tosin oli vaan mustia ja valkoisia, mutta enköhän mä vielä jotain kolmattakin väriä käy ostamassa, niin pääsee tekee uudenlaisia. Tää kuullostaa ehkä hieman hassulle käyttövinkille, mutta jos keittiö on siisti, niin tuollainen voisi näyttää kivalle ihan vaan keittiön tasolla nojailemassa seinään ja siinä vieressä vaikka joku ruukkubasilika :) Vaikka Pinterest on täynnä ideoita, niin inspiroiduin näistä sun kuvista enemmän. Tykkään erityisesti tuosta x-kuvioisesta ja kolmiokuvioisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kauniista sanoistasi! Ihanaa, et sait inspiraatiota näistä.

   Poista
 4. no nyt mäkin innostuin näistä hamahelmistä on nimittäin niin hienoja . et ostopuuhiin täss joutuu. Kiitos ideoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan kivaa hommaa, joten kauppaan vain mars mars. Nälkä kasvaa syödessä ja omat suunnitelmat vain kasvaa, joten täytyy itsekin varmaan joku helmivarastojen täydennystilaus tehdä.

   Poista
 5. Ihania kuvioita ja upeat värit. Mä käyttäisin näitä virkkaus - tai kudontamalleina. Ei tartte rastitella ruutupiirroksiin. Minulla haaveena kutoa tänä kesänä kangaspuilla matto ja näistä sun malleista kävisi siihenkin yhtä lukuunottamatta kaikki. Saanko käyttää mallikuvioitasi, jos nyt innostun ja saan aikaa järjestymään? Terkuin Riitta

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.