maanantai 1. joulukuuta 2014

Vain elämää taulu

Aika moni varmasti katteli perjantain prime time aikaan esitettyä Vain elämää ohjelman kolmos kautta. Kuinkas moni kiinnitti huomionsa valkoiseen tauluun "päivän henkilön" takana ruokapöydän päässä?

Itse ainakin ihailin taulua aina kun vain kyynelten välistä läpi näin.

Yritin taulua metsästää, mutta en oikein tiennyt mitä hakusanoja käyttää. Zelected By HouZelta löytyi vähän vastaava, mutta ei kuitenkaan sellainen joka olisi täyttänyt tän sisustuskolon.

PÄÄTÖS!
KOKEILEN TEHDÄ ITSE.
Alkuperäinen oli tehty varmaan puusta tai kipsistä, mutta oma suuntani oli kohti lankalaatikkoa.

Valkoista mopparia ja kutosen koukku.
Ja eikun toimeen.
Inspiraationlähteenä käytin muistissa olevaa hataraa kuvaa taulusta sekä Jan Eatonin 200 virkattua ruutua kirjaa. Suoraa valmista ruutua en löytänyt, mutta useaa ruutua soveltaen pääsin jo lähelle ratkaisua.


Prototyyppi numero yksi ehti viimeiselle kierrokselle asti. Ehdin jo virkata varrastikut vahvistamaan reunoja tähänkin yksilöön ennen kuin tajusin, et purkutuomiolle joutuu.


Tästä lähettiin uusintaotteluun...

Parin purkukerran jälkeen sain kuin sainkin taiteiltua omaan puutekolooni sopivan Vain Elämää taulun. Onks tää nyt sitten Moderni ryijy?Varrastikut olisi voinut maalata valkoiseksi, mutta eipä niitä tuolta orkkiksinakaan virkkauksen seasta paljon erota. 

Paikan tämä löysi eteiskäytävältä tauluhyllyjen lomasta. Pienet naulat jokaiseen kulmaan ja se oli siinä. Tarve tuli jo toiselle, mutta vielä pykälää isommalle.
Jatkoa siis seuraa...

Lanka : Suomen Langan Moppari , valkaistu valkoinen
Koukku : 6mm
Ohje : sekalainen soppa inspiraatiota, tahtoa ja Jan Eatonia.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olitpa sä nopee!!! Kiitos kovasti. Iteki tykkään niin paljon. Veistossa oon niin heikko, et pakko oli pysyä omassa mukavuusalueessa.

   Poista
  2. Joo, yleensä facebookin kautta huomaan sun postaukset ;)
   Tää on kyl mielettömän hieno, osaisinpa itsekkin!! :)

   Poista
 2. Hieno tuli! Ja on muuten varmasti uniikki :D Kiitos muuten kirjavinkistä...ostin minäkin tuon Jan Eatonin kirjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, et löysit kirjan. Se on kyllä yks parhaista virkkauskirjoista, joita on tullu läpikäytyä kasatolkulla. Parhaat pyrin kotiuttamaan. Ensin testaan kirjaston kautta ja sit listaan ylös ne kirjat, joita jälkeenpäin jää kaipaamaan. Tää ruutukirja on kyllä ollut avuksi monessa eri projektissa.

   Poista
 3. Muistan sen taulun, ihailin sitä myös. Ettei olisi Askossa joskus ollut vastaava, en nyt ole yhtään varma. Mutta tämä virkkaamasi on paljon hienompi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kovasti Maija!!! En tekovaiheessa enää varmuudella muistanu millanen alkuperäinen oli enkä kuvaakaan mistään löytäny, mut tää visio mulla oli päässä ja lopputuloksesta tykkään iteki kovasti.

   Poista
 4. Ihan uskomattoman upea lopputulos! Hienoa luovuutta. Onnittelut.

  VastaaPoista
 5. Hieno !!

  Kyllä mä arvostan, että teit itse, etkä ostanut :) Taitava oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Kovasti täällä harjotellaan ja joskus onneks onnistutaanki.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.