keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Lepardisukat kärjestä varteen

Laatikossa on pitkään jo odotellut kaksi kerää Hjertegarnin Safarilankaa työstämistä sukiksi. Näiden kohdalle olin ajatellut tekeväni ensimmäistä kertaa sukan kärjestä varteen, jotta saisin käytettyä helpoiten koko lankamäärän ja sukista niin pitkävartiset, kun lanka antaa myösten. Kerä per sukka mentaliteetilla hommaa siis lähdettiin työstämään.

Kaivelin netistä ohjetta tähän varpaastavarteen-menetelmään ja Ullaneuleesta löysinkin ohjeen, jota lähdin treenaan. Oma lanka oli  ohjetta ohuempaa, joten silmukkamääriä soveltelin sopiviksi.


Olin yllättynyt, kuinka helppoa sukanteko oli näinkin. Yleensä teen kantapään vahvistettuna, mutta nyt päätin kerrankin tehdä ohjeen mukaan ja tässä tapauksessa kantapää tehtiin aivan sileällä neuloksella. Saa nähdä, kuinka tää tulee mun käyttöä kestämään. Seuraaviin sukkiin uskallan jo lähteä soveltamaan vahvistetun kantapään. Ei siis jääny vikaks kerraks sukan neulonta näin päin.


Varteen tein sileän neuloksen ja resori (1oikein1nurin) - neuloksen vuorottelua. Josko ne tulis pysymään näin hyvin jalassa.


Nyt mun täytyy hehkuttaa OHUTTA villalankaa. Onhan se joo vähän hitaampaa työstää, mut onhan toi lopputulos kyllä jokaisen ekstratyötunnin väärtti. Nämä olivat ensimmäiset sukat, joita lähdin työstämään 2,5mm puikoilla, mutta eivät missään tapauksessa viimeiset.

Onhan ne nyt vaan niin kivat vai mitä sanotte?


Lanka : Hjertegarn Safari.
Menekki : vähän vajaa 2 kerää, n.90g
Puikot : 2,5mm
Ohje : oma (ruutupaperille rustattu matkan varrella)
Fiilis : INNOSTUNUT

4 kommenttia:

 1. Upeat tuli! Wow, olit rohkea, kun kokeilit uutta tekotapaa ja onnistuit hienosti. Ite en oo moista vielä kokeillut. Ohuesta langasta tykkään minäkin, mun eka kokeilu löytyy kuvattuna täältä: Sukkapuikot heilumaan, 1.1.2012 ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on pakko kokeilla jotain uutta, ettei ala kyllästyttää. Minusta on vaan niin ihana oppia uutta ja parastahan se on silloin ku onnistuu ilman takaiskuja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Iteki tykkään näistä ihan hirmusesti.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.