tiistai 11. marraskuuta 2014

Hairahduin halpaan kopioon

Toukokuun Portugalin reissulla ihastuin lentokoneen esitteessä Haus of Dietrichin Charlottenburg Silk kaulakoruun tai koko korusarjaan.

Kuva lainattu Haus of Dietrich sivustolta

Ostokset jäi kuitenkin tekemättä ja siitä asti se on mieltäni kummitellut.

Päätin siis kokeilla itse samaa, mutta omalla Marttamaisella twistillä.
Virkkasin metritolkulla ketjusilmikoita 6-säikeisestä kalalangasta ja kieputin sitä samaan tyyliin.En tähän hätään löytäny mitään kivaa korulukkoa, mut virkkasin niskaan pienen pätkän kiintein silmukoin, jotta saan pujotettua korun suoraan kaulaan.

Eihän tää nyt alkuperäistä silkkistä versiota voita, mutta täyttää minun ajatuksistani sen kolon, joka on ihanaisen reissumme jälkeen mielessäni ammottanut. Onhan tää nyt aika rumaa kopioimista, mutta olihan mun vaan kokeiltava.

Lankana käytin Suomen langan 6-säikeistä liina kalalankaa ja koukku oli 1,5mm.


10 kommenttia:

 1. Hieno on! Voishan tehdä toisen silkkilangasta, sit olis silkkinenkin versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ensimmäinen prototyyppi pahimpaan nälkään ja ainahan on varaa parantaa sitten seuraavan yksilön kohdalla. En olekaan koskaan tainnu mitään silkkilangasta tehdä.

   Poista
 2. Onpa kiva. Aika monta metriä tuohon on saanut virkata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulihan sitä. Toisesta kerästä virkkasin ketjuksi, jota puolestani rullasin koko ajan omaksi keräksi. Mut aikasta nopeastihan tuota ketjua saa väännettyä, ku ei tartte oikein miettiä mitään, ku sitä tekee.

   Poista
 3. Wau! Tosi upea. Minäkin aivan ihastuin sekä alkuperäiseen että sinun koruusi!

  Oikeastaan kaikkihan kopioi muotia -vaatemyymälät kopioi Haute Couturea halvemmalla jne. Ei haittaa mitään siis jos hieman ottaa mallia tai ns. kopioi ajatusta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo on, että jokaiselle uudellekin idealle löytyy varmaan jo samanmoinen aiemmin toisen pähkäilyn tuloksena. Tää koru vain oli tosiaan omaan silmääni niin kaunis ja siitähän se ajatus sitten vain lähti. Tarkoitus olisi vielä kokeilla, kuinka noi mun monivärivirkkauslangat joita ostin samaiselta Portugalin reissulta asettuis samanmoisessa korussa. Värit on vaan niin kirkkaita, et en ole pitänyt toisen version kans kiirettä, ku ovat sit ens kesän juttuja. Talveks tietty vois kokeilla, jostaki paksummastaki langasta. Sais lämpöhoitoa samalla, ku villasta korua kantelis kaulassa.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.