perjantai 10. lokakuuta 2014

Virkatuista paloista koottu vaate

Sain suosituksen kirjasta : Doris Chan, Convertible Crochet ja koska hinta ei ollut maata kaatava niin ostoskoriinhan se kilahti. Itse tilasin omani täältä.

Kirjassa on toinen toistaan upeampia malleja, joissa useassa toistuu samat virkatut palat, joista vaatteet kootaan. Kielenä toimii englanti, mutta kuvat selkeyttävät kovasti. Kaaviot palojen yhdistämiseen olivat todella selkeät.

Ensimmäinen tuotokseni valmistui jo muutamia viikkoja sitten, mutta kuvien ottaminen on vähän jäänyt ja tänään kun vihdoin sain aikaiseksi niin eiköhän alkanut sataa. Onneks oltiin vikkeliä ja saatiin tuotos ikuistettua.

Alkuperäistä ohjetta hieman omaan tapaani muuttelin.
Palat ja niiden yhdistelyn tein oikeaoppisesti, mutta jatkoin pituutta hieman. Palat selkeästi jäivät hieman pienemmiksi, kun alkuperäisessä ohjeessa ja topin pituus/väljyys vähän meinasi kärsiä. Äkkiäkös siihen itse vähän teki jatkoa. Alkuperäisessä alaosakin oli tehty virkaten, mutta itse nappasin työn pyöröpuikoille ja neuloin resorin.

Lankana toimi Novitan sesonkilanka Helmi, joka sisältää bambua ja puuvillaa, joten tää toppi on ihan superpehmoinen. Kokemusta tästä langasta ei käyttövaatteena ole aiemmin, mutta kokeiltavahan se oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.