lauantai 25. lokakuuta 2014

Mä tulin läpi ruutupolun ja nyt mä olen tässä.

Nyt on joku tarve huputtaa kaikkea. Joka ikinen lasipurkki ja -purnukka täytyy laittaa sivuun myöhempää työstämistä ajatellen. 

Ensimmäisinä huputettavien listalla on ollut ihana lahjaksi saatu Pentikin tuikkusomiste. Se vain nyt kaipasi omaan silmääni jotain ja niihän sitä taas ruvettiin. 

Kaivoin kaapista Jan Eatonin 200virkattua ruutua kirjan (SUOSITTELEN) ja testasin sieltä ensin yhden palan, joka miellytti omaa silmää. Mittauksen jälkeen totesin, et kolmella palalla rinnatusten saan lasiputken ympärysmitan. Korkeuden suhteen mahdutin kaksi ruutua ja improt päälle. 

Ensin mietin, että kaikki kuusi palaa olisivat samanlaisia, mutta koska kirjassa on hauska twisti, jossa on aina vinkki, mikä pala sopii tän juuri työstetyn palan kanssa yhteen, niin aloinkin seuraamaan polkua. 

Ensin vastaan tuli
Viktoriaaninen pitsi (92),


 jota seurasi vinkki Arkadiaan (9).


 Arkadiasta polku johti Kuningatar Annen pitsiin (47), 


josta kaarsin kohti Goottineliötä (94).


Suuri pyöreä (173) sattui onneksi matkan varrelle, 
koska se on yksi lemppareistani kirjassa.


Viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä stoppasin Filigraanin (197) kohdalla.


Palaset kiinnitin toisiin kiinteillä silmukoilla siten, että sauma jäi koholle oikealle puolelle. Tää kohosauma on mun heikkous. Sitä on pukattava melkein joka työhön. Rakastan kun se tuo töihin vähän uusia ulottuvuuksia. Ensin virkkasin kaksi kolmen ruudun muodostavaa tuubia ja kiinnitin ne sitten toisiinsa. 

Pohjaan virkkasin improvisoimalla pienen ympyrän ja kiinnitin sen samalla tyylillä tuubin pohjalle. 


Nyt korkeutta oli hyvä mittailla. koska tuubia pystyi mallailemaan lasiputken ympärille. 
 
Korkeutta piti hieman jatkaa, joten tein muutamia kierroksia pylvän, ketjusilmukoin ja kiintein silmukoin. Katkaisin langan ja pujottelin sen koko yläreunan läpi kiristäen sitä hieman, että se on riittävän napakka pitämään reunan siististä ylhäällä. Ja kuinka kauniisti se sopii yhteen kotoa jo ennestään löytyvien ZBH:n Magnolia tuikkusomisteiden kanssa. Lanka : Suomen Langan 6-säikeinen Liina Kalalanka. 
Väri : valkaistu valkoinen 
Koukku 1,5mm. 

Tällä langalla omat ruutuni olivat noin 5cm x 5cm. 

8 kommenttia:

 1. Tulipa hienot! Mulla ei taida tuota ruutukirjaa ollakaan. Vieläköhän pukki löytäisi sen kaupasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha sanoa, et löytyykö (ainakaan suomen kielellä). Jos löydät, niin suosittelen ehdottomasti nappaamaan ostoskoriin. Adlibriksesta ainaki näyttäis olevan tilapäisesti loppu. On kyllä ollu kovasti tykätty kirja kaikin puolin. Ite kaivelen sitä hyllystä esiin aina tuon tuosta.

   Poista
 2. No ompa vain hienoja! Pitäisköhän itselläkin koittaa laajentaa isoäidinneliöistä ja afrikankukista johonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä meinaa nuo perinteiset isoäidinneliöt vähän väsyttää. Tai siis niiden teko vähän väsyttää. Ihanaa kokeilla vähän muitaki ruutuja ja tässä kirjassa noita testattavia ruutuja löytyy pilvin pimein.

   Poista
 3. Hienon näköisiä! Kävin minäkin kirjaa Adlibriksestä heti katsomassa ja loppu on. Täytyy katsella, kiitos vinkistä. Virkkaus ei ole minun vahvimpia lajeja, mutta tytär virkkaa koko ajan, jos antais hänelle projektin :) Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi ja aina vaan palaan tänne, tosi kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Ihanaa, että eksyt tänne aina uudelleen. Tuo suosittelemani kirja on kyllä itselläni aika kovalla käytöllä. Olen tehnyt pöytälampun varjostimenkin yhtä noista ruuduista hyödyntämällä. http://inthehouze.blogspot.fi/2013/09/virkattu-lukulamppu-lasten-nukkariin.html . Noista ruuduista on siis moneksi. EI muuta kunhan kirjan löydät ja tytär jokaista ruutua yhden virkkaa niin siinähän on jo iso viltti kokoamista vaille valmiina.

   Poista
 4. wow, tulipa kaunis. Uusi kirjatuttavuus minullekin, kiitos vinkistä :-) terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iteki tykkään tästä kovasti ja tuikku palaa siinä kyl melkein koko ajan.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.