maanantai 27. lokakuuta 2014

Heijastus pipo + OHJE

Tarjoustalon Heijastus-kampanjasta tarttui mukaan testattavaksi muutama kerä lankaa. Harmi kun nopeammat hamstraajat olivat vieneet pinkkiä vaille kaikki muun väriset kerät, joten tyttelille sain vasta neulottua pipon. Täytyy myöhemmin hakea vielä pojallekin soppelia väriä.

Ohjeita oli aika hintsusti tarjolla, joten työstin sit tuurilla omanlaiseni ja sinnehän se päähän osu ja uppos.

Päätin kerrankin totella vyyhdin ohjestusta ja kaivoin kympin puikot esille ja päänmittauksen jälkeen sain puikon silmukoiden lukumääräksi 20.


Kirjottelin jotain ohjeen tynkääkin matkan varrella ja tämä oli ainakin meidän melkein 3-vuotiaalle oikeinkin hyvä koko ja kasvuvaraakin sen verran, et koko talvi huoletta porskutetaan menemään. Ehkä jopa ens talvenakin...

Luo 20 silmukkaa.

Rivit 1-4  Resori 1o1n 
Rivi 5 3o3n 8o 3n3o
Rivi 6 3n3o 8n 3o3n
Rivit 7 3o3n 8o 3n3o
Rivi 8 3n3o 8n 3o3n
Rivi 9 3o3n 8o 3n3o
Rivi 10 3n3o 8n 3o3n
Rivi 11 (palmikko kiertää vasemmalle)
3o3n 4silmukkaa apupuikolle ja tuo eteen 4o neulo apupuikon silmukat perään oikein 3n3o
Rivi 12 3n3o 8n 3o3n
Palmikko kääntyy vasemmalle yhteensä 7 kertaa. 
Toista rivit 5-10 , jotta alku ja loppu ovat identtiset. 
Resori peilikuvana 1n1o yhteensä 6riviä ja päättele lanka. 
Pitempi resori asettuu kivasti taakse 

Ompele sivusaumat 
Hox! Pyri saamaan resorien reunat kohtaamaan siitä huolimatta, että takaresori on pitempi. 

Muunnos pyöröpuikoille:
Luo alkuun 40silmukkaa ja toista kirjattu ohje aina kahteen otteeseen samalle riville. Huomio, että työstät pipoa vain oikealta puolen, joten ohjeen nurean puolen silmukat täytyy kääntää oikealle puolelle sopivaksi. Palmikkokierteitä riittää 3 ja loppuun alun identtisyys.  Päätele silmukat ja ompele huippu kiinni. 

(jos löydät ohjeesta epäkohtia tai kysyttävää niin nopeaa ilmoitusta ja laitetaan korjaukseen)Lanka Novita Heijastus 
Puikot 10mm
Menekki : Vähän toista kerää. 

Itse langan työstämisestä.
Omassa kerässäni oli useampi solmukohta ja niiden kohdalta heijastinlanka oli valitettavasti mennyt poikki ja sen saaminen kulkemaan takaisin neuloksessa oli välillä hieman turhauttavaa. Puijjuuttelin heijastinlanganpätkiä työn valmistumisen jälkeen virkkuukoukulla paikoilleen ja se ei ihan helppoa hommaa ollut.

Onneksi lopputulos oli kuitenkin niin kiva, että annan langalle vielä toisen mahdollisuuden, koska onhan tällainen pimeän ajan pipo vaan saatava tuolle meän jätkällekin. Ihanaa, et tällasia heijastavia lankoja on tullut markkinoille, mut ois näissä vielä vähän kehitettävää.
Jos innostut ohjetta käyttämään, olisi toivottavaa, jos mainitsisit blogini lähteenä ja vinkkaisit siitä tännekin.

8 kommenttia:

 1. Kiits ohjeesta! Mä oon niin surkea tuossa silmukka määrien laskemisessa mittojen mukaan. :/ Ikinä en oiken oo tajunnu sitä! :< Itsellä saman ikäiselle poikalapselle suunnitteilla heijastuspipa :) Hieman turvallisempi sitten kummin murusen taapertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Haaveileva Vompatti!
   Nää heijastuslangat on kyllä aika pelastus. Riippuvat heijastimet on aina niin vaikeita ku pyörivät tiellä ja katoavat helposti. Tarttis varmaan tehdä itelleki!

   Poista
 2. Hei! Ihanaa löysin juuri tarvitsemani ohjeen :) mitäs luulet, kuinka monta silmukkaa pitäisi luoda aikuisen pipoa varten? Oon vasta-alkaja näissä hommissa ja en oikeen osaa laskea kuinka monta silmukkaa tarvitsen :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ihanaa, et ohje miellyttää.

   Vyötteen mukaan silmukoita tarttis 9 aina kymmentä senttiä kohti, mut ainakin mun käsialalla ja kympin puikoilla vähempi riitti. Tälläkin silmukkamäärällä, jota ohjeessa käytin saan pipon myös omaan päähäni, mutta jos nyt alkaisin itelle tekemään samalla ohjeella niin lisäisin varmaan molempiin reunoihin kaksi ekstrasilmukkaa. Eli jos tasona teet ja reunat yhteen lopuksi niin lisäisin yhteensä 4silmukkaa ja jos pyörönä teet niin lisäys olisi 8silmukkaa. Ja jos teet tuon palmikon niin tekisin varmaan yhden kiepin lisää niin saa pipoon vähän lisää syvyyttä.

   Auttaisko tämä?

   Poista
  2. Kiitos paljon! Tämä auttoi :)

   Poista
 3. Ihana löytää hyvä ohje Heijastus-langalle �� Paljokohan pitäis laittaa silmukoita, jos tekee red heartin reflective-langasta? Sitä kudotaan 5-6 puikoilla. Ite oon niin toivoton näissä silmukoitten laskemisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi ihan tajuton viive vastauksessa. Toivottavasti olet kokeilemalla selvittänyt ongelman. Itselläni ei ole kokemusta kysymästäsi langasta, joten toivottavasti olet saanut vastauksen jo toisaalta, koska minulle ei tietoa ole.

   Poista
 4. Kiva ohje, kiitos <3 Minä olen noissa kisupipoissani ehnyt tuon päättelyn kolmen puikonpäättelynä, eli työ käännetään nurin ja kahdelta vierekkäiseltä puikolta päätellään kolmannella puikolla, samalla siis tulee jo yhdistyminen siinä, eikä tarvitse erikseen ommella tai virkata saumaa päälaelle :)

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.