torstai 20. helmikuuta 2014

Juhannusruusu feat.Marokko - kaitaliina

Ostin tuttavaltani kankaan, josta ajattelin tekaista verhot kevät-kesäkaudelle keittiöön. Sitä odotellessa eksyin lankalaatikolle ja tajusin, et mulla oli juuri kankaaseen sopivan sävyisiä kalalankoja kaitaliinaa varten, joten siitä alotettiin siis kevään teko. 
Olin ihastellut netissä kauniita tilkuista tehtyjä kaitaliinoja, joten MINÄ MYÖS!Vimpan päälle luonnokset

Ensin aloitin tekemään kasan Juhannusruusuja, joiden ohje löytyy täältä.
Tavoite oli saada noin 140-150senttinen liina, joten sitä mukaan kun Juhannusruusut valmistuivat, mallailin niitä lattialle, jotta näin monta tarvitsen kokonaisuuteen. Kahdeksan kappaletta niitä lopulta valmistu neljällä eri värillä (valkaistu valkoinen, vaalean sininen, vaalean vihreä ja punainen).
Asettelin nämä kahdeksan liinaa lattialle ja mittasin tarvittavien pienempien "tilkkujen" halkaisijan, joka tässä tapauksessa oli noin 10cm.


Pikkuliinan ohje tuli ihan omasta päästäni. Selkeästi mallissa näkyy vähän sellanen Marokko twist. Näitäkin tehtiin sitten kahdeksan ja värit olivat samat neljä kuin aiemminki.


Sit vaan sommittelin valmiit liinat miellyttävän näköiseksi kokonaisuudeksi ja kiinnitin ne muutamilla pistoilla toisiinsa.Langan virkaa toimitti Suomen Lanka Oy:ltä yhteistyön kautta saadut Liina Kalalangat (6-säikeinen) ja koukku oli 2millinen. 

Vielä ku sais ne verhot ommeltua...16 kommenttia:

 1. Kivan näköinen. mulla ois mummon perua liinoja mutta niihin tarttis itse tehdä vähän myös jotain lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulis varmasti upea! Jotain uutta ja jotain vanhaa. <3

   Poista
 2. Voi kun kiva idea. Matonkin voisi toteuttaa vastaavasti.
  Kivan värisiä kalalankoja. Miksi taviskaupoissa on vain valkoista tai mustaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa tuosta, josko joku jälleenmyyjä ois lähelläsi : http://www.suomenlanka.fi/jalleenmyyjat/ . Ite tykkään virkata kalalngoilla, ku ne on ohkasia, mut silti aika jämyjä ja tuosta Liina kalalangasta löytyy värejä vaikka kuinka. Ja paksuuksiakin on useampi. Itellä pääosin käytössä se ohuin 6-säikeinen siitäkin syystä, et värivalikoima on laajin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eiks vaan ja taas on vaan taivas rajana variaatioille.

   Poista
 4. Voi miten hauskaa ja kaunista :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää räväyttää vähän väreillä. Ja ei täs elämässä koskaan voi liikaa huumoria olla. :) Elämän pieniä väriläiskiä. <3

   Poista
 5. On on mukava idea ja pirtsakka liina. Juhannusruusu malli sopisi hyvin ihan tapletiksikin sellaisenaa :) Kun kyllästyy kaitaliinaan siinä sitten tabletit jo valmiina.

  VastaaPoista
 6. Ihana liina :) :) Saako lainata mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki saat!!! Sitä vartenhan näitä tänne postaillaan, et muutkin saisivat inspistä ja ideoita.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.