maanantai 21. maaliskuuta 2016

Rakkaudesta unisieppareihin

"Ojibwa-taruston mukaan hämähäkki-isoäiti (maailmanluoja) kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Unisieppari ripustetaan sängyn yläpuolelle ja sen väitetään karkottavan pahat unet, mutta houkuttelevan luokseen hyviä unia."

En tiedä, mikä noissa unisieppareissa oikein viehättää, mutta jokin niissä aina pysäyttää. Olen ollut pienestä pitäen aika levoton nukkuja ja painajaisiakin on tullut nähtyä, joten ehkä sellainen hassu usko siihen, että jokin taikaesine veisi pahat unet ja rauhoittaisi yöt, tuo vain hymyn huulille. 

Itse olen noita unisieppareita tehnyt nyt jokusen ja omaan tapaani uskollisena olen niitä virkannut. Toisinaan olen virkannut ympyrää vain improvisoiden ja toisinaan olen varioinut jotain valmista pyöreän liinan ohjetta. Viimeiselle kierrokselle olen kiinteillä silmukoilla virkannut metallisen kehikon. 


Tämä improvirkkauksella toteutettu yksilö roikkuu omassa makkarissa rauhoittamassa omaa untani.  Sinne ne pahat unet valuvat...
Tällainen eksyi puolestaan lahjaksi. Tämä on tehty jonkin liinan ohjetta mukaillen. 
Tämä yksilö löytyykin jo aiemmasta joululahjapostauksestani


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden teossa on vain taivas rajana!

   Poista
  2. Kiitos! Näiden teossa on vain taivas rajana!

   Poista
 2. Mä sitten nautin katsella kuvia sun virkkaamista jutuista :) Jotenkin en itse koskaan onnistu lukemaan ohjetta / improvisoimaan kunnolla, että saisin noin kaunista pitsipyörylää aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Heidi kauniista sanoistasi. On ilo tehdä ja on ilo, jos niistä nauttii muutkin.

   Poista
  2. Voi kiitos Heidi kauniista sanoistasi. On ilo tehdä ja on ilo, jos niistä nauttii muutkin.

   Poista
 3. Tosi nättejä virkattuina ja tyylikkäitä sisustuselementtejä. <3 :) Mulla myös tekeillä parasta aikaa muutama unisieppari..

  VastaaPoista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.