sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Samisteluhuivit äidille ja tyttärelle

Instan puolella seuraajat varmasti huomaavat, että tää mun postailu laahaa aika reilusti perässä. Kuvia tästäkin projektista on vilkkunut jo tovi sitten, mutta jotenkin tää koneelle istahtaminen on ollut vain mahdoton tehtävä.

Mutta tässä kuitenkin mun huiviprokkis..

Oon oikeasti elänyt jossakin todella syvällä Baktus pimennossa. Baktus huivien ollessa kovaa huutoa hain insiraationi selkeästi muualta kuin SOMEn kautta. Tällaista ei kirjaston vuosikerta kirjoista ollut sattunut eteen tai olisi varmaan tullutkin, mutta en vain osannut kaivata ja etsiä.

Kuitenkin näitä ihania poikittain neulottuja huiveja on tullut vastaan useammasta blogista ja etenkin Ilosofiaa blogin kautta sain viimeisen kipinän oman huivin tekoon. Heti kun sain sopivan raon tehtäven käsitöiden listaukseen oli tän vuoro.


Tämä Kerällä kirjasta löytyvä pitennettyjä silmukoita omaava ohje vei vain mennessään.Itse asiassa se vei niin mennessään, että huiveja tuli tehtyä heti kaksin kappalein. Toinen kietoutui omaan kaulaan ja toinen lämmittää nyt oman prinsessan kaulaa.Lanka löytyi omista kätköistä ja tässä tapauksessa pääsinkin tuhoamaan pari kerää vihreän sävyistä Puro Batikia. Edelleenkään mulla ei ole kauhean hyvä suhde noihin keinokuituisiin lankoihin, mutta koska tuota on joskus tullut hankittua niin pakkohan se oli käyttää. Sävy tässä langassa on todella kaunis ja tässä huivissa liukuvärjäys toimi oikein hyvin. Valmiissa työssä mielestäni lanka näyttää vielä kauniimmalta kuin kerässä. Toivotaan nyt, että kestää käyttöä.


Tämä ohje oli kyllä niin kivaa joutuisaa tehtävää, että näitä tulee varmaan jatkossakin ilmaantumaan. 

Kerällä kirja muuten on IHANA! Upeita kuvia, kivoja helppoja ohjeita. Kyllä kannatti laittaa tilaukseen... Suosittelen!7 kommenttia:

 1. Ihanat huivit ja ihanat flikat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Linda! Allekirjoitan, että ainakin tuo nuorempi on ihan superi.

   Poista
 2. Noi on tosi kivat! Nyt alkoi Baktus houkuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Itsekin kyllä hurahdin baktus maailmaan. Tää malli ainakin on niin ihanan ilmava, et täähän roikkuu mulla nyt kaulassa niin sisällä ku ulkona.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No voi kiitos ihana Laura. Näitä oli kyllä niin lysti tehdä, et varmaan noita on kaapissa kohta yks jos toinenkin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.