sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Aviomiehen työleirillä

Ukkokulta keksi lomapäivillään pientä puurtamista meille kahdelle. Ajatus lähti terassin yläpuiden pesemisestä, josta seurasi samaisten puiden maalaus ja katteen pesu. Ja koska tavarat oli jo kannettu terassilta ulos niin samahan se oli sitten öljykäsitellä koko terassi.

Selkä ja hartiat jumissa ollaan siis terdellä häärätty. Näillä helteillä työ tuntui välillä loputtomalta, mutta kyllähän lopputulos vain oli kaiken vaivan arvoinen.

Yläpuut olivat todella likaiset, joten jo pelkkä painepesu muutti ilmettyä ihan hirmuisesti. Alettiin kuitekin vähän hifisteleen ja kerros valkoista maalia teki niistä kuin uudet.

Viime kesänä laajennetty terassi käsiteltiin ruskealla Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljyllä. Pohja oli kerennyt vuodessa haalistua aika paljon, joten muutos tuntui alkuun vähän turhankin tummalta, mutta kyllä tässä on parissa päivässä ehtiny silmä tottua ja nyt tykkäänkin kovasti.


Kaikki näyttää jotenkin viimeistellymmältä nyt.


Lopuista terassipuista tehdyt kukkalaatikot vielä odottavat omaa käsittelyään, joten voip olla, et kädet on tänäänkin sotkettava.  
(Varoitus: kalusteöljy tarraa aika kivasti iholle. Itselläni ainakin kroppa näytti muutaman päivän siltä kuin ois maksaläiskiä päästä varpaisiin öljyroiskeiden jälkiltä. Lyhkäset shortsit ja rinkkapaita eivät tainneet olla paras asuvalinta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.