perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pullaperjantai ja HAASTE!

Yleensä mulla on aina vierasvaraa pakkasessa, mut vime aikoina olen ollu ihan super laiska leipuri.

Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohi...
(suurena apuna tähän energiamäärään, et ukkeli on ollu tän viikon talvilomalla)

Aamulla kädet oli taikinakulhossa ja ennen yhdeksää, jonka jälkeen paineltiin nuoremman kans lätäkköleikeille kohoamisen ajaksi.


On muuten hurjaa tuollanen kahdenkymmenen asteen lämpötilan lasku noin niin ku päivässä. Kevät tulee kolisten ja ei haittaa.

Takas sinne taikinaan...


Pullasta mulla tulee aina mieleen äiti, ku äidithän ne yleensä parhaat pullat leipoo. Oma bravuuripullani kyllä nousee hyväksi kilpailijaksi mamman pullan rinnalle. Tää pullaohje tuli joskus vastaan Kinuskikissan sivuilta ja oonki sitä varioinu eri makuisiksi, mutta silti tää sitruunatäyte on aina se johon palaan. Perushyvä pullataikina ja ihana raikas sitruunarahkatäyte ; ei tartte muuta ku lasillisen kylmää maitoa.

Jokaiselta varmaan löytyy se oma lemppari pullataikinansa. Ite meen ihan perinteisellä. Se on kuitenkin se täyte, joka tekee näistä pullista vaan niin suuhun sopivia.

Ja tässähän tää seos ois:

400g sitruunarahkaa
2 pussillista sitruunakiisseliainesta
2 munaa
200g voita
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria

Tästä määrästä riittää hyvin täytettä puolen litran taikinan täytteeksi.



Ei kahta samanlaista. :)

Onko teillä joku oma lempparipulla, jota teette aina kerta toisensa jälkeen?

Voisinkin haastaa pari blogia esittelemään omat kotikutoiset lempparipullat!Ja jos ette leivo, niin olisi kiva tietää, missä ne parhaat pullat sit syödään.

Miltä kuulostais
Kinttana,
Sateenkaaria ja Serpentiiniä,
Nurinkurin,
ja
Sisustus ja Sepustus?
En tiedä millasia pullahiiriä olette, mut kaikesta muusta päätellen, tää onnistuis helpostikin teiltä.


8 kommenttia:

  1. Ai kamala! Jos jokin leivonnainen ei ole mun juttu, niin se on pulla! Mutta mulla on tuolla ideapankissa yks juttu testattavien listalla, joten saattaapi jopa onnistua jossain vaiheessa ;) "I'll be back", kuten Arnold sanoisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, eipä siinä kauan sitten nokka tuhissut. Liian houkutteleva idea alkaa leipomaan pullaa! Ja sitähän tuli sitten urakalla. Mutta mitä mää teen kaikella tällä pullalla?!
      Täältä löytyypi kuvia ja ohjeitakin:
      http://kinttana.blogspot.fi/2014/03/blogihaaste-pullaa.html

      Poista
  2. Hei apua! Mun täytyy tunnustaa, että Laura 34v ei ole koskaan leiponut pullia. Eikä mitään muutakaan makeaa. Kerran tein kaverin kanssa kakun, kun meillä oli "Arvostele mun illallinen" ja kokattiin pareittain. Tai kaveri sen teki, mä katsoin vierestä. En ole edes pannukakkua tehnyt. Janne on kai kerran.

    Meillä syödään niin vähän makeita herkkuja, että olen onnellinen, että tuo Funny Deli on vieressä, kun vieraita tulee. Mä kirjoitinkin tästä jo muutaman sanan tän edellisen haasteen yhteydessä: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2014/02/viiden-kohdan-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä. En miekään pullaa oikein ruukaa syödä. Siis syön yhen tai kaks ku tulevat uunista ja sit syötän loput 50 vieraille. Rakastan vain sitä tuoksua leivontapäivänä niin on pakko. On ihanaa olla pullantuoksuinen vaimo edes joskus.

      Poista
    2. Mä luulen, että Janne veis mut hoitoon, jos se tulisi kotiin ja täällä tuoksuisi pulla :D

      Kerran tein suppisporopiirasta ja se heti epäili, oonko tehnyt pohja itse ;) Ja mä siis laitan vaikka mitä ruokaa joka päivä, mutta kaikki mihin liittyy jauhot on no no.

      Poista
  3. Hih, meillä kyllä leivotaan mutta harvemmin pullaa :) Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Aurinkoista lauantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään stressiä. Sinneki mukavaa lauantaita. Meillä koti on ollu yks sairastupa melkein koko maaliskuun ja täällä alkaa kohta pää hajoaan niin, et pakko keksiä jotain... vaikka sit leipomista.

      Poista

Ilahdutat minua jättämällä merkin käynnistäsi.